Fórum o podnikání

Diskuse pro podnikatele. Jak podnikat, daně, účetnictví, zákony, živnost, pojištění, finance, dph, osvč, evidence, čssz, vzp, brigády a více...

RSS
10. Září 2010, 19:54 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky:

Domů   Nápověda Vyhledávání Uživatelé Přihlásit Registrovat  
Jak založit firmu -->
Stran: 1   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Vrácení DPH za výdaje před přechodem k plátcovství DPH  (Přečteno 958 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Kuba
Administrator
Jr. Member

Zobrazit profil
« kdy: 8. Říjen 2009, 00:21 »

Ahoj, pro svůj nový projekt budu mít celkem velké počáteční výdaje a celkem hodně bych ušetřil díky vrácenému DPH. Do přechodu k plátcovství DPH se ale zatím moc nehrnu. Nejsem si ještě jistý, nakolik by mi to bylo přínosné, jelikož moji klienti budou asi hlavně neplátci DPH a moje přidaná hodnota bude relativně veliká oproti dalším nákladům, takže by byla také hodně zdaněná. Také by mi další náklady přibyly, protože pak už bych si netroufl vést účetnictví sám.
Zajímá mě, jestli je možné si nechat vrátit DPH z nynějších výdajů, kdybych se třeba za tři čtvrtě roku, nebo déle plátcem přeci jenom stal.
Nahlásit moderátorovi   Zaznamenáno

Za správnost svých výroků neručím. Mé případné rady jsou míněny s nejlepším svědomím, nemám všák žádné vzdělání v oboru účetnictví a pod.
Kamil Knížák
Newbie
*

Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: 20. Říjen 2009, 11:20 »

Ahoj, doporučuju si projít poradnu na serveru Finance.cz na téma daně, případně . Pokud by si tam odpověď nenašel, lze tam dotaz přímo položit. Sám často využívám Mrknutí
foi
Jr. Member
**

Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 25. Říjen 2009, 12:33 »

Obecně můžeš uplatňovat nárok za odpočet DPH 12 měs. zpětně od data registrace k DPH. Účetnictví pro DPH bych se zas tak moc nebál tedy pokud se nebudeš pohybovat v nějakých zvláštních režimech či obchodovat se zahraničím (tam bych to musel nějakou dobu studovat). Ale pokud budeš mít faktury pořijaté a vydané, tak Ti to softwear spočítá stejně jako daňové přiznání...Náročnější trochu bude přechodový režim, kdy se z DPH budeš odhlašovat, pak budeš část nárokovaného DPH nejspíš vracet (z majetku a zboží, které budeš mít v ten den v evidneci se vypočítá nějaké zůstatková hodnota a bude se dělit poměrem). Možná by bylo řešení se s nějakým plátcem DPH domluvit, aby potřebné věci nakoupil, ale samozřejmě záleží na povaze a charakteru té služby, zda by to šlo udělat nějak rozumně ;-)
Stran: 1   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

| DAEMON Tools | TVfan.cz - seriály | Horory, záhady, ufo, povídky| Mobilní klimatizace| Odvlhčovač| Nový Zéland| Seriál Mentalista |