Fórum o podnikání

Diskuse pro podnikatele. Jak podnikat, daně, účetnictví, zákony, živnost, pojištění, finance, dph, osvč, evidence, čssz, vzp, brigády a více...

RSS
9. Září 2010, 05:09 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky:

Domů   Nápověda Vyhledávání Uživatelé Přihlásit Registrovat  
Jak založit firmu -->
Stran: 1   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Dohoda o provedení práce?  (Přečteno 1354 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
jindra
Newbie
*

Zobrazit profil
« kdy: 30. Červen 2009, 20:43 »

Zdravím a žádám o radu. Před nedávnem jsem si vydělal nějaké peníze-cca.45 tis. Sám ŽL nemám proto peníze fakturoval kamarád (který tam také pracoval a rovněž je student). Ted řešíme problém jak nejlépe s penězi ke mě- ŽL dělat nehodlám a kamarád by mi strhl alespoň 20%. Kdosi mi poradil možnost Dohody o provedení práce. Poradíte prosím někdo, co to pro nás oba znamená?Hlavně papírování ze strany kamaráda... Popř. je-li ještě jiné, lepší a jednodušší řešení? Jen pro upřesnění-jiné příjmy jsem za rok neměl ani už mít nebudu Mockrát děkuji všem za pomoc.
Nahlásit moderátorovi   Zaznamenáno
foi
Jr. Member
**

Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: 24. Srpen 2009, 15:33 »

ano dohoda je podle mě dobré a čisté řešení. Jestli to ještě řešíš, tak mě klidněkontaktuj na foi@seznam.cz pošlu Ti nějaké vzory smluv co používám pro své brigádníky. Kdyžtak mi prosím akorát upřesni, zda jsi ještě student nebo už máš nějaký HPP. Ale to se kdyžtak domluvíme.

ahoj foi
weda
Newbie
*

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #2 kdy: 22. Červenec 2010, 16:01 »

mám pocit že tam bude 15procentní srážková daň Smutek
foi
Jr. Member
**

Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 4. Srpen 2010, 07:14 »

Dotyčný se mi pak už neozval, tak jsme to neřešili, ale doplním spíš na vysvětlenou....těch 15% srážková daň tam být nutně nemusí resp. může to pokrýt odpočtem nezdanitelného minima, když by to rozepsal do více měsíců :-) popřípadě když by to neudělal a na konci roku podal daňové přiznání, tak mu zaplacenou daň vrátí...samozřejmě předpokládám, že dotyčný nemá trvalý prac. poměr, pak by se to trochu komplikovalo, ale ani tak by to nebylo neřešitelné...ale to už je moc spekulací ;-)
Stran: 1   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

| DAEMON Tools | TVfan.cz - seriály | Horory, záhady, ufo, povídky| Mobilní klimatizace| Odvlhčovač| Nový Zéland| Seriál Mentalista |